Илън Мъск
Илън Мъск

През месец май, в Туитър, предприемачът и основател на компаниите „Tesla“ и „SpaceX“ – Илън Мъск, написа послание, в което казва, че продава цялото си имущество и ще остане без жилище.

След като в „Business Insider“ се появи информацията, че Мъск продава четири свои имота в Лос Анджелис за 62, 5 милиона долара, стана ясно, че посланието в Туитър е било напълно сериозно.

По-рано Мъск пусна в продажба имението си в престижния район Бел Еър за 29 млн. долара. Имотът бил на пазара един месец, като първоначалната цена е била 20 млн. долара. А Мъск купува имота три години по – рано за 17 млн. долара. Той продава къщата си на строителната компания – LLC. Мъск е подписал и споразумение за намерение да продаде няколко недвижими имота в Лос Анджелис.

Обяснението на Илън Мъск, попитан защо продава цялото си имущество, той отговаря, че иска да си опрости живота.

Търговията с недвижими имоти в Лос Анджелис, в момента не е в най- доброто си състояние, поради световната пандемия и ниските цени на имотите, заради пренасищането на пазара.

Мъск придобива двата имота в Бел Еър през 2012 г. и 2013 г. за общата сума от 24 млн. долара. С тяхното закупуване имотите му в престижния район стават 5. През 2018 г. Мъск се обърна към Morgan Stanley за ипотеки в общ размер на 61 млн. долара. От тази сума двете жилища за продажба съставляват около 26,3 млн. долара.

Кварталът Bel Air е един от най-скъпите квартали на Лос Анджелис, където средната цена на имот там е 2, 78 млн. долара. Някой от популярните собственици в квартала са Бионсе и американския финансов министър Стивън Манучин.

stroiteli-bg.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 4 =