Бургаската партия СЕК буквално направи на парчета политическото си споразумение с Обединени патриоти. Припомняме, че двете политически сили имаха такова, с което и тръгнаха на избори през 2017 години. Днес председателят на СЕК Георги Манев с ръце скъса споразумението и обяви, че двете страни имат непреодолими политически различия. Като причина за действията си той определи случилото се преди дни в парк „Росенец“, където имаше протест на желаещи да достигнат до плажа, като и контра такъв на симпатизанти на ДПС.

Споразумението ни с Патриотите е история. Нито могат да ни купят, нито мога да ни убедят в някаква правота. Видяхме, че не ни подкрепиха в Росенец. Не го очаквахме от тях, да останем пак сами. Само ние милеем и искаме да създадем средна класа в България. Искаме предсрочни избори и свикване на Велико Народно събрание, което да промени Конституцията„, каза Манев.

Зам. председателят на СЕК Константин Бачийски допълни, че споразумението с Патриотите е било на принципни начала.

Не сме искали постове или министерства от тях. В Росенец се оказа, че сме от двете различни страни на бариерата. Търсил съм подкрепа още в самото началото, когато фокусът на обществото не беше насочен към плажната ивица там. Общинските съветници от НФСБ в Бургас гласуваха „За“ даването на пътя, така че какъв е смисъла да си партньор с някой, от който не получаваш подкрепа„, поясни той.

Манев и Бачийски бяха категорични, че ще продължат с действията си за Росенец. Според тях не било нужно да се изгражда нов път към плажната ивица, а по старият да се обособи пътека и стълби, с които да се достига до мястото. От СЕК бяха категорични, че са много желани за политически партньор от партии, но за момента  не могат да издадат имена или кажат някого конкретно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

four × 1 =