Позицията на Константин Бачийски относно евентуалното обособяване на нов път в района на плажа под сараите в парк Росенец. Публикуваме я без редакторска намеса:

Един Росенец за всички, всички за един Росенец

Скъпи съграждани и сънародници,

Отказвам да приема за нормално това, че общински съветници от ГЕРБ Бургас определят като провокация чистата енергия на протеста в Росенец и възстановяването на справедливостта.

Това е ужасяваща обида към хората, които излязоха на българския бряг, за да кажат „край на наглостта“ на управляващите.
На 11 юли българите не само въстанаха срещу безобразията в парк Росенец, но и превърнаха в посмешище кукловодите, които се опитаха да вкарат народа ни в етнически конфликт.

Щастлив съм, че за разлика от месец април, когато бяхме само четирима души в Общинския съвет на Бургас, този път бяхме няколко хиляди.

Уважаеми сънародници,

Бих искал да ви припомня, че преди около три месеца кметът на Община Бургас и придворните му от мнозинството приеха позорното решение да деактуват единствения общински път, който води до част на крайбрежието и по този начин отцепиха парче от България.
Днес колегите от групата на ГЕРБ изглежда са забравили, че благодарение на тяхното гласуване на тази завладяна територия българските закони престанаха да важат, а българският флаг беше поруган.

Общинските съветници от ГЕРБ Бургас явно не осъзнават, че с угодническата си позиция пред своя патрон Димитър Николов те извършиха провокация пред българската държавност и вкараха правителството на Бойко Борисов в тежка криза и вероятност за оставка.

Точно заради позорното им гласуване през април на предложението на кмета Димитър Николов държавата днес е пред счупване, а не заради въображаеми заговори и провокации.

С подкрепата на хиляди хора в събота доказахме, че случващото се в Росенец не е регионален, а национален проблем.
Отказвам да приема поредната лъжа на съветниците от ГЕРБ Бургас, които подменят фактите и обясняват, че през април всъщност са гласували алтернативен път за достъп до вече най-известния български плаж.

Същите тези хора обясняваха до онзи ден, че тази част от българския бряг е никому ненужна и никой не се интересува от нея.
Нека се знае, че никога не е било гласувано или предлагано по какъвто и да е било начин от кмета на Бургас и администрацията му алтернативна сухопътна връзка до същия плаж под сараите.

Онова, което съветниците от ГЕРБ премълчават, е, че ако някой от вас иска някога да стигне отново до този плаж по „новото“ общинско трасе, ще трябва да преплува до ивицата, да кацне по въздуха или да премине през около триста метра скалист бряг.
Скъпи сънародници,

Няма логика общината да премахне един общински път, за да осигури пълна изолация на частен имот, а в следващия момент да започне да строи нов път до същия имот. Явно новото трасе изобщо няма да води до същия плаж под сараите.

Аз и колегите ми от ПП „Средна европейска класа“ настояваме да се обяви кой е разрешил общинският път да бъде преграден с ограда и кой принуждава българските граждани да чукат на тази ламаринена ограда, за да се молят да преминат?

Настояваме за незабавното отстраняване на оградата и осигуряването на свободен достъп до брега.

Туристите или „провокаторите“ от събота, както ги наричат съветниците от ГЕРБ, може вече да са си тръгнали, но ние оставаме тук. И ще стоим на това място, докато не възстановим потъпканите права на българите.

И понеже е повече от ясно, че мнозинството съветници от ГЕРБ Бургас, с поведение на придворни, се опитва да заблуждава всички българи от телевизионния ефир, аз ще стартирам подписка, в която ще попитам моите сънародници дали искат да бъде отменено решението на общинския съвет за подаряването на общинския път в тази част на парк „Росенец“
Нека бургазлии и българските граждани решат.

На тези, които са срещу нас казваме – Стига безобразия! Вие сте дотук! Върнете ни България!

С уважение:
Константин Бачийски
Зам. председател на ПП „Средна европейска класа“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви