Американското посолство с изявление за събитията у нас
Американското посолство с изявление за събитията у нас

Американското посолство излезе с изявление във връзка със ситуацията у нас, падсрепяйки народа в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България.

В него се казва:

„Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.“

Първото нещо, което главният прокурор Иван Гешев направи рано тази сутрин в профила си в Twitter, е да отговори на това изявление:

„Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина – никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!“.

Предвид активността му, можем да очакваме поредна акция от страна на Главна прокуратура днес. Питаме се само:

Кого ли ще „отстреля“ днес Гешев, за да докаже лоялността си към „Козяк“?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви