Няма да спират движението на камиони през уикендите
Няма да спират движението на камиони през уикендите

Движението на тежкотоварните камиони по магистралите в дните от петък до неделя няма да бъде забранено,

въпреки че се намираме в разгара на летния сезон и трафикът от леки коли, особено през уикенда, е много засилен. Това стана ясно след среща между ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и пътни експерти по повод тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“ през уикенда, когато загинаха петима души.

Именно движението на тировете през уикенда е една от причините, според пътните експерти, за тежкия инцидент, който стана през уикенда. Въпреки това обаче от АПИ са на мнение, че тировете не трябва да бъдат спирани от петък до неделя предвид кризата, в която се намира страната, тъй като едно подобно действие би било пагубно за нашата икономика.

Обичайно ограничаването на товарния трафик се предприема през най-натоварените летни месеци или в дните около празници, когато се очаква засилен поток от леки автомобили.

Припомняме, че преди дни изпълнителният директор на АПИ Георги Терзийски съобщи, че през септември ще започнат ремонтни дейности по този участък. А сега започва цялостна инспекция на участъка, в който стана инцидентът, и по-специално на мантинелите, които са доста стари и според пътните експерти също са допринесли за катастрофата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 − nine =