Двама футболисти на „Черноморец” са с положителни проби за COVID-19. Това е и причината контролата от предсезонната подготовка срещу „Созопол”, която трябваше да се състои на 11 юли, да пропадне. Официално от клуба не потвърждават информацията засега.

От „Черноморец” единствено съобщиха, че „проверката се отменя поради съображения за сигурност във връзка с нарастващия брой заразени в Бургас и страната от COVID-19”.

Само дни по-рано стана ясно, че положителни тестове за COVID-19 има в „Нефтохимик”. Пробите са взети преди контролата с ОФК „Карнобат”, а от ръководството на клуба официално съобщиха, че двама от футболистите в мъжкия тим са дали положителен резултат. Момчетата са изолирани, на този етап те не са проявили симптоми и се чувстват добре.

Във връзка със зачестилите случаи на футболисти, дали положителни проби за К-19, директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев отправи призив към спортистите да не се събират по заведения и маси.

„Истината е, че най-добрите мерки срещу коронавируса са на ограничаване. Искам да се обърна към нашите спортистите, които трябва да са пример чрез здравия си разум. Спортните мероприятия без публика не са по-малко интересни. В последните дни мен като лекар ме плаши големият брой футболисти, заразени с COVID-19. А броят им е много по-голям от достигащото до медиите. Тези млади мъже не се разболяват на открито и на тренировка.

За да се заразиш, трябва да си в близък контакт с човек, който говори разпалено или пее срещу теб, и този контакт да продължи повече от половин час. Голяма част от нашите футболисти са се заразили, празнувайки на места, където са имали контакт с много хора. Нереално е да няма футбол. Моля само футболистите да не се събират в заведения и да спазват режим на отстояние и мисъл. Най-лесно човек се заразява, когато е на маса, не носи маска и говори на висок тон”.

К-19 все по-настъпателно навлиза в спорта и най-вече във футбола. Потвърдени случаи на футболисти с коронавирус има от „Черно море”, „Локомотив” /Пловдив/, „Ботев” /Пловдив/, „Миньор”, „Локомотив” /Горна Оряховица/, „Славия”, „Етър”, „Царско село“, ЦСКА, „Септември”/София/.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви