СДВР разполагат с притеснителни данни за подготвян палеж на сградата на Министерския съвет. Георги Хаджиев потвърди че СДВР има такива данни, но не даде повече подробности по „обясними причини“.

На въпрос дали СДВР има притеснения за палеж на сграда на Министерския съвет, Хаджиев заяви: „Не бих могъл да коментирам оперативната информация, с която разполага СДВР по по обясними причини“.

„Протестирайте, уважаеми граждани, но не нападайте полицията“. Такъв призив отправи заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов на брифинг пред журналисти тази сутрин.

Критичната ситуация за полицията по време на протестите била на 10 юли. От вчерашния протест няма задържани хора, нямало е и сериозно напрежение.

Ежедневно полицията бива инструктирана за използването на технически средства или на сила. Първата редица полицаи по време на протестите са с жълти жилетки „Антиконфликт“, като 30-40% от тези служители са жени. Това по никакъв начин не предвещава агресия, коментира старши комисар Златанов.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви