Искахме да разберем дали има интерес и днес към този плаж, сега не виждаме нито един човек тук, но въпреки това ще изградим път с велоалея до мястото. Около това се обединиха днес общински съветници и депутати на ПП ГЕРБ, който посетиха един бреговата ивица в парк „Росенец“

Има вече решение на Общински съвет Бургас от преди 2 месеца, много преди вчерашните акции ДПС и „Да, България“, с което да се направи път с велоалея и паркинг. Искаме това да се случи възможно най-бързо„, каза общинският съветник от ПП ГЕРБ Калояна Живкова.

Зам.-министърът по енергетиката Жечо Станков също беше на мястото днес и допълни, че е справедливо всеки един български гражданин да стигне до плажа.

Достъпът трябва да бъде осигурен по правилен начин. Преиначава се с това, че някога е имало един път, който сега се забива в частен имот„, каза още той.

На място бяха още депутатите Иван Вълков, Галя Желязкова, Ася Пеева, председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова, общинските съветници Веселин Пренеров, инж. Виолета Илиева, Бойчо Георгиев, Тони Минасян, Георги Маринчев, директорът на ОП „Транспорт“ Андрей Рунчев и др.

Припомняме, че обходният път до плажната ивица бе показан вчера на протестиращите от кмета Димитър Николов. Именно той поведе първата група от искащите да плажуват и им показа алтернативен път до мястото.

Снимки: Gramofona.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви