Какво се случи днес? ДПС се прегърна с Христо Иванов, а лоши бяха бургаският кмет и полицията. Митко Николов печели в Бургас 3 мандата с абсолютно мнозинство. Бургас стана един от най-красивите градове. Нима ние сме продали базата на „Лукойл“. Не по наше време се строяха тези сараи. За Алепу какво казах, че ще станат къщички за птички. Това каза премиерът във видео обръщение в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов.

„Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус. С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?“, коментира той ситуацията в момента.

„Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата“, каза още министър-председателят.

„Това ли е демокрацията? Ние само сме градили. Двойно повече магистрали сме изградили от Тодор Живков. За това ли да подадем оставка? С пандемията се справихме най-добре от всички в Европа. Нищо не ни задържа в управлението освен опасността, че ще се счупи държавата“, коментира Борисов.

„Има и ранени полицаи, петима са вече, а те пазеха всъщност едно псевдо етническо напрежение. Страх ме е за полицаите, моята глава е дебела, но тези момчета и момичета са там за една заплата“, посочи Борисов.

„Оставаме да управляваме, защото щетите сега ще са много по- големи, защото светът влиза в най-голямата финансова криза и както и да се говори за Брюксел, те самите са много зле и първо трябва да мислят за себе си“, отбеляза той.

Борисов увери, че няма да призове своите избиратели да постъпят като тези на Румен Радев. „Аз съм демократ и знам, че управлението става през избори“, отсече премиерът.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви