Бой на жълтите павета
Бой на жълтите павета

Жандармерията извади хора със щитове и каски, които да респектират с палките си протестиращите в София, които скандираха ”Мафия” и ”Оставка”. Стигна се до сблъсъци и пред камерите на БНТ полицаи извлякоха няколко души. След случката незабавно бе прекъснато предаването на живо и продължи програмата на телевизията.

Минути по-късно на живо от триъгълника на властта се включи бТВ.

Според информацията срещу полицията са били хвърляни стъклени бутилки, което е предизвикало реакцията срещу събралото се множество.

Във фейсбук протестиращите пуснаха клип с бой над няколко „непослушни“. В него се нижда как ниформени ритат на групички протестиращите, а хората от протеста с основание се възмущават, но са твърде отдалечени и добре охранявани. Якият бой обаче се вижда ТУК

Напрежението по улиците на София ескалира след като граждани от протестиращите се събраха около автобусите с хора, с които пристигнаха в София привърженици на ГЕРБ за контрапротеста. При тръгването на един от автобусите бяха хвърлени бутилки с минерална вода, а полицията реагира незабавно.

Напреженито ескалира още повече. Бяха арестувани трима души. Единият от арестуваните е ритнал полицай. Отведени са с полицейска кола.

Поваленият на земята мъж е задържан
Помаленият на земята мъж е задържан

Телевизиите показаха хаос и на кръстовището на „Дондуков“ и „Раковски“. Протестиращите започнаха да скандират „Убийци!“ срещу полицаите, които свалиха каските си. Бурни викове „Оставка!“ бе насочен към кордона с полицаи.

Ето и официалната позиция на МВР по темата:

Две масови прояви се провеждаха тази вечер в центъра на София. Около 19.50 е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на „Дондуков“ 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца. Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на „Дондуков“ 1, част от събралите се пред „Дондуков“ 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона. Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на „Дондуков“ 2) са нанесли щети на два автобуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви