Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на директора на ОД на МВР в Бургас ст. комисар Радослав Сотиров.

Комисор Сотиров с бялата риза вляво
Комисар Сотиров с бялата риза вляво

Това съобщи по време на брифинг министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Причината е напрежението в парк „Росенец“, където днес група протестиращи не бяха допускани до плажа.

„На „Росенец“ имаше напрежение, задържани лица имаше, но те са освободени с протоколи да не нарушават обществения ред и да няма агресия. По настояване на премиера, ще искаме оставката на директора на МВР Бургас“, посочи Маринов.

Той обясни, че този акт за искане на оставка е заради не задоволителния резултат при организацията на протестните действия днес.

„За да няма напрежение и да покажем, че сме направили всичко възможно да опазим всички, когато има и частни имоти и общински, две протестиращи групи, ситуацията е сложна“, посочи Маринов.

 

Репортер на BurgasNews предаде, че втора вълна плажуващи се присъединява към протеста в Росенец. Поради това, че движението на коли от хижа „Странджа“ е спряно, хората оставят автомобилите и вървят пеш до плажа. Разстоянието е 5 км. Много от тях са с децата си.

От хората с шапки на ДПС научихме, са много от тях са били подведени. Казано им е, че ще ги водят на плаж и те тръгнали, като бил изготвен и списък. Като видели къде ги водят, се опитали да се върнат, но не успели. Първите групи са пристигнали още в два след полунощ. През полицейския кордон преминаваха, показвайки лични карти и членски на ДПС..

Автобуси и коли са докарали 4 500 души от Кърджалийско, Хасковско, Благоевградско, Смолянско, Добричко, Разградско.

Освен това премиерът Бойко Борисов призова изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО. Премиерът разпореди главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес.

Освен това премиерът Бойко Борисов настоява главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това вече беше поискано преди дни и от президента Радев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 − seventeen =