rpt

Обсъдихме ситуацията, създала се до плаж „Росенец“. Говорих с кмета и директора на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски, който е на място. Категорично е мнението, че е взето единствено правилното решение, за да няма ескалация. Професионалното ръководство защити действията на директора на ОДМВР-Бургас ст.комисар Радослав Сотиров. Това е мнението на вътрешният министър Младен Маринов, публикувано в сайта на МВР.

„След анализа, запознах с резултатите премиера, коментирахме ситуацията и при това положение няма да приема оставката на директора на областната дирекция“, е казал още Младенов.

 

По-рано днес директорът на областната полиция в Бургас старши комисар Радослав Сотиров подаде оставка. Решението е било взето след среща между премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Младен Маринов. Причината беше напрежението и сблъсъците с полицията в парк „Росенец“, където се събраха стотици хора, за да се включат в организираното масово ходене на охраняемия плаж до почивния комплекс, свързан с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От своя страна голям брой симпатизанти на ДПС от цялата страна се струпаха на брега край луксозния имот.

При сблъсъците между силите на реда и привържениците на инициативата за масовото плажуване пострадаха трима служители на жандармерията. Полицейският кордон беше пробит, а няколко служители на жандармерията – съборени на земята. 10 минути по-късно активистът на „Да, България“ Ивайло Мирчев успя да се откъсне, беше съборен на земята и му бяха сложени белезници.

Пострадаха трима служители на жандармерията. Задържани бяха трима души.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви