Ще премине ли общинският път към сараите в Росенец пак в частни ръце?
Ще премине ли общинският път към сараите в Росенец пак в частни ръце?

Бариерата в парк „Росенец“ е премахната още вчера. Достъп до имението на Доган обаче няма.

Сложени са ограждения с надпис „Строителен обект“. Контраплажуващи от ДПС са посрещнали с викове лидера си, който се е явил пред тях и ги е поздравил.

Освен това полиция пази зоната и не допуска вече коли на хора, които искат да отидат до Росенец. Целият периметър е осеян с полиция. Виж ТУК

След като по-малко от 24 ч. подалият оставка началник на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев поиска „предприетите процедури и дейности“ по охрана на плаж и прилежащата му морска зона в парк „Росенец“ да бъдат отменени, масово ходене на плажа днес ще има.

Той дори започна още вчера. Автобуси и частни коли има паркирани в района още от вчера. Прави впечатление, че организираните автобуси са от Благоевградско и Кърджалийско. С шапки с щампа „ДПС“ хората отговарят на въпроса на репортер на бТВ защо са край Росенец, че са на място, за да не се получи „Катуница“. Симпатизантите на ДПС ще бранят почетния си лидер ДПС.

Между другото Ахмед Доган се надява обявеното за днес масово плажуване на брега на парк „Росенец” да не доведе до напрежение и сблъсъци. Той смята случая с Христо Иванов за провокация. Това е заявил Доган пред екип на бТВ, който е приел вчера. Доган е спокоен, защото се надява, че 30 години демокрация са научили нашето общество да спазва законите, правата и свободите.

Първото нещо, което ще видят плажуващите, е българският флаг, който се вее на 6-метров пилон на пясъка. Вече е сложена преграда между частния имот и т.нар.плаж, чиято площ е около 200 кв.м.

Доган е показал на екипа на бТВ градината с рози, за които лично се грижи, биокраставиците и другите зеленчуци, които отглежда.

Ахмед Доган пък е заявил, че не е знаел за двете писма на шефа на НСО, с които Красимир Станчев иска охрана заедно с МО, МВР и Министерство на транспорта на сушата и на 500 м от акваторията около парка. Това той разбрал, когато гръмнал скандалът, който костваше главата на шефа на НСО. Ако е бил предварително уведомен за намеренията на НСО, е щял да се противопостави, защото това ограничава неговата свобода.

Територията, на която се намира базата на ДПС, е частна собственост. И за сградата, и за земята Доган е категоричен, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтохим. Междувременно активисти на ДПС от община Гърмен пристигнаха в парк „Росенец“ снощи и са настанени в почивна база на около километър от базата на ДПС, в която е почетният председател на Движението. Активисти на ДПС са пожелали да подкрепят Доган днес, когато Христо Иванов и партията му отново ще тръгнат към брега на парк „Росенец” с гумени лодки.

За влизането ни в чакалнята на еврозоната Доган смята, че не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви