Ford Focus с вцепеняваща скорост
Ford Focus с вцепеняваща скорост

Невероятно бърз Ford Focus беше засечен да се движи с превишена скорост, а неговият водач беше глобен заради нарушението. Според полицейския доклад, при ограничения на скоростта от 70 км/ч колата буквално е прелетяла 10 пъти по-бързо. Със 703 км/ч, според полицията, съобщават медиите в Италия.

От полицията твърдят, че глобата е редовна, тъй като камерата край пътя е била изправна при фиксирането на нарушението. В резултат на това, водачът на автомобила трябва да плати 850 евро и да се прости с 10 точки.

Всички протести на шофьора бяха подминати и сега той ще трябва да търси правата си в съда. Това го посъветваха и от италианския комитет за движение по пътищата, като неговият секретар Джовани Стролоджо нарече случващото се „абсурд“. И препоръча на шофьора да не плаща глоба, а да повдигне обвинения срещу полицията в съда.

Най-мощният Ford Focus от новото поколение на модела е версията ST с 2,3-литров мотор EcoBoost, който развива 280 к.с. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. Не е необходимо да си инженер, за да разбереш, че дори и сред свалянето на електронната блокировка машината няма как да вдигне 700 км/ч.

В момента неофициалният световен рекорд за скорост сред серийните автомобили принадлежи на хиперколата Bugatti Chiron Super Sport, която успя да развие 490,484 км/ч. А най-странното в случая е, че полицейския радар отчита 703 км/ч, въпреки че тези устройства са проектирани да засичат скорост от 50 до 250 км/ч.

Снимка: Motor

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви