3 положителни проби в Бургаско
3 положителни проби в Бургаско

След вчерашните събития, нажежили обстановката в страната до краен предел, днес ЕИП излиза с данни за 330 положителни проби за К-19! Пет има и в Бургаско, като общо стават 156.

Прави впечатление, че за денонощието ПСР тестовете са по-малко от вчера – 3 686. Потвърдените случаи са 3 181 или към момента стават 6 672. При това положение нищо чудно днес да излезе заповед за забрана на протестите в страната.

Данните на ЕИП сочат 525 хоспитализирани в болница, от които 28 в тежко състояние.

Има не малък брой излекувани – 63-ма или общо 3 229.

За съжаление борбата с К-19 са загубили още трима души. Досега те са вече 262-ма.

От разпределението по области става ясно, че в страната само във Видин, Хасково и Шумен няма положителни ПСР проби:

Благоевград – 19, Бургас – 5, Варна – 21, Велико Търново – 13, раца – 3, Габрово – 2, Добрич – 8, Кърджали – 5, Кюстендил – 10, Ловеч – 1, Монтана – 2, Пазарджик – 2, Перник – 9, Плевен – 4, Пловдив – 42, Разград – 2, Русе – 6, Силистра – 1, Сливен – 3, Смолян – 5, София – 23, София /столица/ – 140, Стара Загора – 1, Тръговище – 2, Ямбол – 1.

Припомняме, че от днес не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения.

Посещенията в тези обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки. Не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).

Това се посочва в издадената вчера заповед на министъра на здравеопазването.

Здравният министър разпорежда всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

В заповедта е разписано, че министрите и държавните органи, съгласно функционалната си компетентност, е необходимо да предприемат незабавни контролни мерки на територията на цялата страна, като усилията да бъдат насочени към задължително прилагане и спазване на противоепидемичните мерки.

Всички прояви и събития следва да се организират при засилен предварителен и текущ контрол.

Областните щабове, кметствата и областните администрации създават необходимата организация за контрол по спазване на въведените мерки на територията на страната, като могат да въвеждат и допълнителни такива при отчитане на спецификата и данните за разпространението на COVID-19 в съответните населени места.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви