Общинският съветник Георги Дракалиев е бил на обход днес около т.нар. „летни сараи на Ахмед Доган“. В социалните мрежи той е представил карта и план за достъп до мястото, с която цели да помогне за по-лесен достъп за планиралите да посетят местността утре. Ето какво написа още Дракалиев:

Актуална информация за желаещите да упражнят конституционното си право на плажуване в района на „Догансарая“, плюс едно предложение от мен за лесен алтернативен достъп до него.

Бариерата, която е била поставена преди няколко години на пътя, още е там и няма да бъде отворена утре. На място има полиция и жандармерия- сн. 2. Сложили са и едно национално знаме за украса, но то не е онова захвърленото.
Откъм вила „Акула“ през гората в посока „охранявания плаж“ няма път и трябва да се гази през храсти и тръни. Шофьорите също така да имат предвид, че асфалтовият път през парка е еднопосочен и вероятно ще има голямо задръстване. Използвайте посочения на сн. 5 паркинг.

На същата снимка съм посочил път 1 и път 2. Първият води към „сарая“ и на него е бариерата. Път 2 oбаче предоставя лесен достъп до сарая, лично проверен днес от мен и Nikolay Stoyanov. Двата пътя се виждат и на сн. 3. Тръгвате пеша по десния и след 200 м стигате залива от сн. 4, по чийто бряг вляво след няколко минути сте точно пред сградата и строителните дейности, които виждате на сн. 1.

Остава всеки да си избере от коя страна на носа да опъне хавлията си. Максималните температури ще са между 23° и 26°, колкото ще е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Приятен плаж на всички!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви