Над 50 бургазлии се събраха днес на протест пред сградата на Областна управа. Причината за недоволството им бе случващото се през последните дни в държавата и войната между институциите. Сред организаторите на събитието бяха общинските съветници Живко Табаков, Стоян Грозев, Манол Тодоров, Костадин Андонов и Иво Баев.

Под звуците на патриотична музика, протестиращите поискаха изчистването на правосъдната система, която следвало да измете всички останали институции. Според хората това трябвало да бъде кауза на всички демократи. Също така те изразиха недоволството си от постоянна промяна в епидемичните мерки, които се взимат от Министерството на здравеопазването.

Това е началото на края на едно управление. Видяхте какво се случи в София. Бургас е вторият град, който трябва да поведе освобождението. Ние трябва да сме флагманите в промяната на управлението. Щастлив ли съм, че след такава спонтанна организация се отзоваха хора от различни сектори и браншови организации. Войната на институциите няма да доведе до нищо добро. Политическият сезон е провал. Нужна е промяна„, заяви Табаков пред хората.

Според Манол Тодоров правителството пък няма да изкара мандата си. Той допълни, че управляващите нямали постоянна политика, а действали избирателно.

Войната между президент и премиер е недопустима. На България й е нужна промяна„, категоричен бе той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 − 1 =