Строителството на Алепу е спряно, какво повече да направя. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро в студиото на „Здравей, България“.

„Строителството вече е спряно от ДНСК. Иска се да пишем актове, та после да имаме съдебни процедури и министерството да бъде осъдено. ”, изтъкна Димитров.

Той допълни още, че е създал работна група, която да обсъди дали може да се предложи на прокуратурата да обяви актовете за Алепу за нищожни. „Това би решило проблема, ако се прецени, че може. Това да издаваш един акт на ДНСК и да сложиш втори и трети е само публична медийна изява”, смята министърът.

„Без промени в Закона за биоразнообразието България ще бъде глобена“, каза още министърът. „От 2007 г. се точи нещо си, имаме наказателни процедури, защото отлагаме. Този закон трябва да стане, за да не търпим санкции. Ако не се приеме, ще получим такива”, категоричен беше той.

Димитров допълни още: „Не съм аз този, който го е бавил от 2007 година. Това, което съм направил като министър е да се съобразя с всички европейски изисквания, които Европа иска, не аз. Внесъл съм го в един съкратен вариант, но минимум, без който не може. Влиза в Министерски съвет и аз стоя зад тези текстове, само и единствено”.

За него той каза, че се е съобразил на 90% с исканията на зелените и е бил нападан многократно затова, че е направил големи отстъпки. „Защитил съм един закон в Министерския съвет”, посочи още той.

NOVA

1 КОМЕНТАР

  1. Не идвай моля в Созопол на плаж че не се знае какъв токсин ще изплува като скочиш във водата. По добре ходи във Варна и скочи он моста там е чисто и хората ще посрещнат с любоффф.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

8 − 2 =