Васил Божков
Васил Божков

Незаконсъобразно е отнемането на лиценза на “Еврофутбол” от бившия хазартен бос Васил Божков. Това реши Административният съд в София, но становището подлежи на обжалване.

Съдът отменя решението на Държавата комисия по хазарта, тъй като лицензът е отнет, преди да влезе в сила актът за установяване на задълженията. Това обаче не е окончателно, а Държавната комисия по хазарта заяви, че ще обжалва пред Върховния административен съд.

Лицензът на Божков, който и към днешна дата се намира в Дубай, бе отнет на 25 март за срок от три месеца от ДКХ. Новината за решението бе съобщена и по-рано тази сутрин от самия Божков в публикация във Facebook.

В мотивите си съдията посочва, че „установени с невлязъл в сила акт просрочени публични задължения не могат да бъдат основание за временно отнемане на лиценз за хазартни игри“, пишат от БНР.

Припомняме още, че ДКХ реши да отнеме лиценза заради просрочени задължения.

Според комисията “Еврофутбол” трябва да плати 330 милиона. От фирмата обаче отричат да имат подобно задължение и са категорични – таксата е определена лично от ДКХ и то в няколко последователни решения.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 1 =