Джони Деп и Амбър Хърд
Джони Деп и Амбър Хърд

Британското правосъдие позволи на американския актьор Джони Деп да изправи пред съда таблоида The Sun за клевета, който в своя статия го описа като насилник.

По този начин се дава зелена светлина на съдебния процес, който ще стартира още във вторник пред Върховния съд в Лондон, като за свидетели са призовани самият Деп, както и бившите му приятелки Уинона Райдър и Ванеса Паради.

Предвидено за средата на март, разглеждането на делото беше отложено заради пандемията от коронавируса и трябва да продължи няколко седмици.

До последния момент адвокатите на таблоида се опитваха да получат отхвърляне на съдебния иск за клевета от страна на правосъдието, защото според тях екранният Джак Спароу не бил спазил съдебно разпореждане.

Звездата от „Карибски пирати“ заведе дело срещу британския вестник и неговия собственик за статия, публикувана през април 2018 година, твърдяща че е пребил тогавашната си съпруга Амбър Хърд.

Припомняме, че двойката премина през шумен развод в началото на 2017-а. Тогава 34-годишната актриса се оплака от преживени „години на насилие“ над нея, които били както от физическо, така и от психологическо естество. Твърдения, които Джони Деп отрече.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen + 7 =