Къмпинг Каваци
Къмпинг Каваци

След тригодишна непрестанна битка за връщане на управлението и пълноправното к.к. Каваци на „Хелио-Тур-С“ АД и „ТХ Русалка Холидейз“ ЕООД съдът в крайна сметка се произнесе в полза на ищците Евгения и Николай Баневи

Това информира майката на Николай Банев – Мария.

В писмо до телевизия „Евроком“ тя сподели

решението, което доказва, че имуществото им е незаконно иззето, като са използвани методи, грубо погазващи не само търговските отношения, но и човешките права на ищците.

Представените от ответниците предварителен договор за покупко-продажба и за наем на обекта, без значение дали са действителни или не, са ирелевантни за спора по делото, тъй като държателят може да защити държането си на недвижимия имот срещу всяко лице, което му го отнеме с насилие или по скрит начин – дори и по отношение на собственика, пише в съдебното решение на Бургаския районен съд с председател Калин Кунчев.

По време на делото е безспорно доказана и материалноправната легитимация на ищцовото дружество по предявения посесорен иск. То е упражнявало фактическата власт върху процесния къмпинг, като държател, по силата на сключен с третото лице помагач на негова страна договор за наем и е предоставяло туристически услуги в продължение на повече от 2 години. Установи се и пасивната такава на ответниците, които в периода от 19.06. до началото на месец август 2017г., самоуправно, чрез насилие, са отнели държането върху обекта от “ТХ Русалка Холидейз“ ЕООД –охранители от “Делта Гард“ ООД, позовавайки се на договор за охрана, сключен с ”Джи Енд Джи – 90“ ЕООД, въпреки противопоставянето на наемателя са се настанили в стаите на мотела и в бунгала, препятствали са хората от персонала да осъществяват трудовите си задължения, включително затваряйки заведението за хранене, заплашвали са ги и са ги обиждали, събирали са доходите от паркинга и от нощувки.

Установено е и че органите на МВР са били уведомявани за зараждащия се конфликт, но не са се намесили, с което са позволили да се случат и последвалите самоуправни действия

A напрежението между двете групи е растяло непрекъснато.

Служителите на ищцовото дружество са били обгазени, докато вечерят. Хвърлена е била кофа с фекалии по тях. Портиерът е бил обиждан и блъскан от охранители на “Делта Гард“ ООД

Препятствана е била работата на рецепционистката – тя е напуснала, както и достъпът на свидетеля Едрев – финансов директор на “ТХ Русалка Холидейз“ ЕООД, до къмпинга. Заплахите срещу М. М, за живота, здравето и имуществото й, както и за тези – на нейните близки, от страна на Спасов са продължили.

В резултат на всички това, а именно – действия, имащи характер на физическо и психическо насилие от страна на служители на ответните дружества спрямо тези – на ищцовото, последното е било лишено от възможността да реализира доходи от упражняваната туристическа дейност, като е било съществено затруднено и осъществяването на трудовите задължения от страна на неговия персонал, който поетапно е започнал да напуска къмпинга – процес, завършил окончателно в края на месец юли и в началото на месец август 2017г. Тогава и ответниците са установили изцяло фактическата си власт върху обекта.

След три години битка за доказване на справедливостта Мария Банева информира, че Съдът е осъдил фирмите “Джи Енд Джи – 90“ ЕООД и “Делта Гард“ ООД да заплатят на “ТХ Русалка Холидейз“ ЕООД сумата от общо 18 000 лв. – разноски по делото

Решението подлежи на обжалване пред ОС Бургас в двуседмичен срок от връчването му на страните, а в прекратителната част, имаща характер на определение – в едноседмичен.

eurocom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

7 − 2 =