Могат ли папагали да карат велосипед, да подреждат пъзел и смятат математически задачи? На тези и още куп забавни въпроси ще дадат отговор шест екзотични птици и техният дресьор Калоян Явашев.

Първите спектакли ще можете да видите този уикенд от 19.00 часа в Експо център „Флора Бургас“.

Калоян е един от най-атрактивните участници и финалист в реалити формата „Турция търси талант“, където впечатлява публиката именно със своето шоу и пернатите си приятели.

Какаду кара колело като истински човек, зарежда колата си на бензиноколона, вдига националния флаг и всичко това под зоркото око на дресьора Калоян Явашев ще видим и в Бургас.

„Когато започнах да работя с тях, нямах избор. Човекът, който ми предложи работа, ми предложи именно това. Каквото и да ми беше казал да правя, щях да започна. И камили да искаше да гледам или да масажирам слонове, нямаше да откажа…“, споделя дресьорът Калоян Явашев, издал книга за красивите и екзотични птици от три континента.

В личен план той е баща на три деца, но не отглежда папагали в дома си

„Самите папагали отделят нещо като прах, който може да доведе до алергии. А и със шума не съм много съгласен. Папагалите ми са в Анталия, те там си крещят и си викат, а тук децата го правят“, пояснява с усмивка талантът.

Калоян Явашев е добре познат и с книгата си „Дневникът на един татко звероукротител“.

И това не е всичко – това лято „Флора Бургас“ ще представи и красивата изложба на тропически пеперуди. Те са екзотични и завладяващи, а срещата с тях винаги е вълнуваща. Най-новите „гости“ в нея ще бъдат пъстрите птички – гулдови и зеброви амадини, както и диамантените гургулици.

Посетете фейсбук събитията на атракциите и научете повече за тях:

https://www.facebook.com/events/3176837445716946/

https://www.facebook.com/events/190788229026031/

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

13 + 6 =