Петя Петрова
Петя Петрова

Дни след успешното участие на КК „Черноморец” в пистовата надпревара за Купа Пазарджик, състезателите на бургаския клуб отново показаха спортен апетит и извоюваха нови отличия.

 

На Държавния личен отборен шампионат от календара на Българска федерация по колоездене на шосе в Сливен, нашите представители, водени от треньора Тодор Ангелов, спечелиха шест медала

Шампион при момчета младша възраст, в дисциплината „индивидуално по часовник” на дистанция от 3 километра, стана Николай Мищенко. Място в топ три зае златният медалист от Купа Пазарджик Кирил Ибрагимов, който даде трето време.

При старшата възраст Антония Христов се справи с петкилометровата дистанция в същата дисциплина, където взе бронз.

Талантливата Петя Петрова затвърди израстването си в колоездачния спорт, спечелвайки поредни медали при момичета младша възраст. Тя стана носителка на бронз в „индивидуално по часовник” на дистанция от 3 километра. В общия старт – 18 км, който се проведе ден по-късно, Петя се окичи със среброто.

Медал за КК „Черноморец” от общия старт спечели и Николай Мищенко, който финишира трети. „На една ръка разстояние” от призовите места тук останаха Дмитрий Янев и Кирил Ибрагимов, които се класираха съответно на четвърта и пета позиция.

В двата състезателни дни от ДЛОШ в Сливен участваха общо 112 състезатели от клубове от цялата страна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nine + 4 =