Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич защити Новак Джокович, като заяви, че той е организирал Adria Tour с чисти намерения, а вината за разпространението на коронавируса е на властите, които са отпуснали мерките заради тенис надпреварата.

„Изказвам му пълна подкрепа. Браво на него!

Искаше да направи нещо добро за всички нас, не само за Сърбия, но и за целия регион.

Искаше да помогне, да събере пари, за което му благодаря. Ако мога, бих поела цялата вина, а него да оставят намира.

Това искам най-много. Наша е вината, че отпуснахме мерките, той чу препоръките.

Аз съм виновна. Оставете човека на мира, отговорността е моя! За мен тези турнири са една хуманна акция. Подкрепям го напълно!“, заяви Бърнабич.

Adria Tour беше прекъснат преди финала в Задар (Хърватия), след като стана ясно, че Григор Димитров, който игра в двата мини турнира – в Белград и Задар, е заразен с коронавирус.

След направени тестове на играчите и щабовете им се видя, че заразени са още Новак Джокович и съпругата му, последният съперник на българина Борна Чорич, Виктор Троицки, който игра в Белград, както и бременната му половинка.

Позитивни са тестовете на треньора на Димитров – Кристиан Гро, физиотерапевта му Алгис Христов и един от треньорите на Новак Джокович.

Новак Джокович беше остро критикуван, тъй като по време на турнира по трибуните присъстваха много хора, които не спазваха социална дистанция.

Играчите пък се прегръщаха и се поздравяваха сърдечно на мачовете и събитията, съпътстващи надпреварата, припомня БНР.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви