Много скоро можем да кажем каква ще е стойността на проекта за стадион в к-с „Меден рудник“. Това каза инж. Чанка Коралска, зам.-кмет по строителство в община Бургас, на днешното заседание на Общински съвет.

Темата бе повдигната след кратък дебат по докладната за упълномощаване на представител на Община Бургас в редовното годишно общо събрание на акционерите на Професионален футболен клуб „Нефтохимик Бургас 1962“.

Инж. Коралска призна, че идеята за стадион се е забавила заради по-дългите геоложки проучвания, които са направени на терена.

Имаме готов инвестиционен проект, който се съгласува. Искаме да осигурим и достъп до мястото„, каза още тя.

Припомняме, че миналата година бе представен проекта за стадион на една от комисиите по Правни въпроси към ОбС. Идеята е спортното съоръжение да е за 4 350 седящи места, с възможност за допълнителни хиляда. Идейният проект е на архитектите Бурулянови, автори на няколко проекта в града, сред които този на Експозиционен център „Флора“.

Идеята е футболните отбори на „Черноморец“ и „Нефтохимик“ да ползват новия стадион. В момента и двата отбора са заплашени да останат без бази заради тежките процедури, които вървят за двата стадиона в Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви