Бачийски по време на представянето на плана за карго летище в село Равнец
Бачийски по време на представянето на плана за карго летище в село Равнец

Над 300 жители на бургаското село Равнец поискаха Константин Бачийски да подаде оставка като общински съветник. Писмото, придружено със стотиците подписи, бе публикувано на страницата на Общински съвет-Бургас. Припомняме, че Бачийски бе кандидат за кмет на Бургас на изборите миналата година, като едно предизборните му обещания бе, че ще обособи бившето военно летище в селото като карго такова с безмитна зона.

Ние сме жители на село Равнец. Познавате ни – за последно ви видяхме преди избори. Вече 10 месеца нищо не се случва с бившето летище. Затова искахме да попитаме защо ни излъгахте? Къде са инвеститорите от Русия, Китай и Дубай? На последното събрание, казахте, че бизнесмените се редували кой първи да вземе летището и да го направи бизнес зона. Къде са тези хора и защо забравихте за Равнец, веднага след като пак ви избрахме в съвета на Бургас“ , пишат недоволните хора.

Те също така питат Бачийски защо ги е карал да правят подписка, с която да искат общината да промени плана на индустриалната зона, предвидена на мястото.

Смятаме, че Общински съвет носи отговорност, че не е проверил дали наистина съществуват такива бизнесмени и на доверие смени плана за летището. Господин Бачийски, ако изобщо имате някакъв морал, извинете се на хората в Равнец и напуснете съвета на Бургас – не заслужавате да ни представяте“ , завършват жителите на Равнец.

1 КОМЕНТАР

  1. Да спасим Сараите и пътя към тях.
    Да съберем стотици подписи.
    Да преместим фокуса от пътя към Сараите….
    О да

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви