Невъзможно е летният сезон да бъде спасен, но дано все пак да има сезон, заяви Светлана Атанасова, председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА), в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Сектор туризъм се намира в периода на най-голямото си изпитание по целия свят, включително в България“, отбеляза тя.

По думите на Светлана Атанасова туристическите агенции почти не работят, като все още не се знае колко ще оцелеят до края на сезона и колко до края на годината. Тя изрази надежда все пак до края на годината всичко да е приключило.

„Това, което ние очаквахме за възстановяване в по-кратък период, не зависи от нас, а от обстановката в Европа, у нас, от здравната ситуация“.

„До момента няма нито една мярка, която да е насочена конкретно към туроператорите. Необходимо е субсидиране на фирмите, за да могат да преодолеят тази година“, посочи Атанасова.

Председателят на Българската асоциация на туристическите агенции коментира, че самата отмяна на полети е сигнал, че летният сезон ще е изключително труден, ако изобщо има сезон, тъй като неизвестните са твърде много.

Гостът открои две тенденции, които се наблюдават в момента – цените са по-ниски в сравнение с други години и резервациите не се анулират, а се преместват във времето.

dnes.bg

1 КОМЕНТАР

  1. посредници в туристическия бизнес (оператори, агенти) ще трябва да умрат като допълнителна връзка. Хотелите (големи и малки) трябва да влязат в прозрачен пазар и да сключат договор директно с клиента. и да, няма нужда да спасявате мъртвите. той трябва да бъде погребан, така че гниещият му труп да не отрави живота на живите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 × 4 =