УС на БФВТ взе решение как ще се процедира при евентуални нови случаи на коронавирус във водната топка, съобщи за Burgasnews.com. председателят на родната централа Петър Петров. Вариантите, които се предоставят на отбор, в който има случай на положителен тест за коронавирус, са два.

Първият е тимът да не бъде допускан до състезанието, а вторият – преди началото на турнира ръководството на клуба да представи PCR-тестове на всички свои състезатели в отбора, включително и на треньорски щаб. Тестовете ще се правят за сметка на клуба.

Както е известно рестартът на българската водна топка не успя да се случи в пълния размер. Часове преди Суперфинала при мъжете, който трябваше да се проведе на басейн „Флора” през изминалия уикенд, стана ясно, че състезател на „Аква Спорт” е с положителен тест за К-19.

Ситуацията доведе до спешна консултация с директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров и ръководството на федерацията. Разпореждането на здравната инспекция бе, че „Аква Спорт” не може да участва в турнира при положителен тест за К-19.
След проведени дебати с треньорите на четирите финалисти – „Черноморец”, „Локомотив НН”, „Аква Спорт” и „КПС Варна”, федерацията взе компромисен вариант и отложи мачовете за следващия месец.

Суперфиналът за мъже ще се проведе от 24 до 26 юли на басейн „Флора”. Разходите за пребиваването на отборите в Бургас се поемат от федерацията, поясни Петър Петров.

По същото време на „Флората” ще се състоят и държавните финали при 13-годишните.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви