Отмениха финалите при мъжете
Отмениха финалите при мъжете

За съжаление рестартът на българската водна топка не успя да се случи в пълния размер. Днес и утре Бургас е домакин на полуфиналните и финални двубои.

Ръководството на федерацията отмени финалите при мъжете.

Причината е, че състезател от отбора на „Аква Спорт“-Варна е дал положителна проба за К-19.

Затова днес му е направен ПСР тест, като резултатите се очаква да излязат утре.

С отбора на варненския „Аква Спорт“ е тренирал и състезател на софийския „Локомотив НН”

С цел състезатели и треньори да бъдат спокойни, федерацията взе решение да отмени мъжките финали. Предстои ръководството да обсъди на свое заседание кога ще се играят срещите за медалите при мъжете, каза за BurgasNews главният секретар на федерацията Никола Нанов.

Отделен обаче остава въпросът кой ще поеме разходите на отборите и домакините

Както съобщихме преди час, при отборите на жените няма проблеми. Финалният турнир при жените трябва стартира с „Черноморец” – „Локомотив НН” от 17:00 часа. Макар и с малко над десет минути закъснение срещата при жените започна и се играе в момента.

За титлата при мъжете на открития бургаски басейн „Флора“ трябваше да спорят домакинът „Черноморец”, „Аква Спорт”-Варна, „КПС Варна” и „Локомотив НН”-София.

Припомняме, че финалите се играят на открито, но без публика. Причината е капацитетът на седящите места на трибуната, който не позволява наставяне на зрители на дистанция от 1,5 метра един от друг.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви