спортното училище
спортното училище

Въпросът с базата на СУ „Юрий Гагарин“ все още не е решен и цикли години наред. В началото на годината общински съветници от ДБГ алармираха министъра на младежта и спорта Красен Кралев, но до момента отговор така и не е получен.

Общинският съветник Манол Тодоров заяви пред медии намерението на групата да организира лична среща с министъра на младежта и спорта

Още през миналата есен председателят на Обществения съвет към Спортното училище в Бургас сигнализира за проблема с учебната база и липсата на спортно-тренировъчна такава.

На възпитаниците на СУ „Юрий Гагарин” – Бургас се налага да сменят по няколко автобуса на ден, за да стигнат до спортните бази, в които да тренират, тъй като са на двуразов режим на тренировъчен процес.

В момента учебното заведение се помещава в бивше работническо общежитие на бургаския комплекс „Зорница”, делейки общ сграден фонд с Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации „Пеньо Пенев”. Процентното съотношение на ползването на полезните площи между двете училища е 80 % на 20 % в полза на Спортното училище, което заема първи, втори, трети, четвърти, пети и шести етаж от сградата.

Припомняме, че през декември 2019 г. в прессъобщение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството гарантира еврофинансиране за ремонт и модернизиране на редица държавни и общински училища.

В списъка за ремонт беше включено и Държавното спортно училище „Юрий Гагарин” в Бургас. В Бюджет 2020 г. на Община Бургас също има заложени 150 хил. лева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви