Викторио Павлов
Викторио Павлов

Бившият национал и футболист на ЦСКА и Левски Викторио Павлов застава начело на Нефтохимик. 47-годишният треньор постигна договорка с ръководството на бургаския клуб и започна работа в понеделник

„Договорката е факт, а договор ще имам на първи юли. Договорът ми ще е за една плюс една години. Разбрал съм се с ръководството, остава да търсим футболисти. Започваме подготовка в понеделник, но сме закъснели с подготовката, със селекцията, защото нещата с финансирането са не са били ясни и трябва да наваксваме. Ще ми помага Николай Кръстев. Той е легенда на Нефтохимик, работи добре, познава обстановката и получих добри отзиви за работата му”, каза пред БНР Павлов. „Другият човек, който ще ми помага, е Петко Медведцки. Той ще е и спортен директор. Ще имаме треньор на вратарите, кондиционен треньор, за което сме се разбрали с ръководството”.

Целите пред новия треньорския щаб са да се изгради отбор. „Започваме работа от нулата. Трябва да намерим футболисти. Търсим играчи на всички постове. Водим усилени преговори. Ще разчитаме на помощ от клубовете в първа лига да ни отстъпят играчи, които не са им нужни, за да се обиграват при нас и да подсилим конкуренцията. Чакам Ники Кръстев да ме запознае с хората без договори от региона, за да видим кой може да ни помогне и да сложим началото на този нов проект.

Ще се опитаме до края на годината да направим отбор, да го обиграем, а след нова година да бъдем колкото се може по-напред в класирането

Желанието, идеята ни е да направим Нефтохимик фактор в първенството. Ръководството показва до момента, че е сериозно и желанието е до 2-3 години Нефтохимик отново да се върне в елита. В рамките на тази година едва ли ще се случи. С перспективите и стратегията, която има ръководството на клуба, и ако са последователни и останат сериозни, както са сега, нещата ще се случат и традициите в отбора ще се върнат”, каза Виктория Павлов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви