Мерцедесите на Рейзи
Мерцедесите на Рейзи се продават

Двата луксозни мерцедеса, купени от бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи са обявени за продажба, съобщи настоящия кмет Тихомир Янакиев. Двата автомобила  са висок клас, купени на цени от 100 – 120 хил. лева всеки.  Те са Мерцедес C20 CDI и Мерцедес Е 350.

В момента единият е с изтекла гаранция, а другият на ръба на изтичането й. първият се продава за 40 хил. лв., а вторият – за 11 хил.

Цените са поставени от лицензиран оценител. Автомобилите се намират на вече общинския паркинг под стадиона в Созопол.

Парите от продажбите, колкото и недостатъчни да са те, ще подпомогнат бюджета на общината, която е в извънредно лошо състояние, след управлението на любителя на скъпи возила – Рейзи. В момента Созопол дължи 21, 5 млн.лв.

Кметът Тихомир Янакиев заяви пред Burgasnews, че предстои по евро проект общината да получи много по-скромен клас автомобил „Тойота”. В момента той кара стар „Шевролет”, когато се налага да ходи по селата в общината.

Когато се налага, ползва и „Пежо” – то, останало в наследство още от Веска Караманова, която беше кмет преди Панайот Рейзи. В другото време рядко кара служебен автомобил. Предпочитал да се движи пеша, за да се среща с хората и да чува проблемите им.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви