Вълчо Чолаков и посланикът на Словакия
Вълчо Чолаков и посланикът на Словакия

Областният управител Вълчо Чолаков посрещна посланика на Словакия в България Н.Пр. Мануел Корчек. Дипломатът посети Областна администрация Бургас, за да получи информация от първо лице във връзка с COVID -19.

По думите му туристите от Словакия обичайно избират България. През 2019 г. техният броя е над 77 000.

„Институциите и бизнесът полагат всички усилия, за да не се допусне разпространение на вируса. Работим върху превенцията. Туристите от чужбина трябва да знаят, че активните случаи тук остават малко на база брой население и площ. Дисциплина от страна на всеки един, това е ключовото в момента“. С тези думи областният управител Вълчо Чолаков отговори на въпросите на посланика.

Чолаков изчерпателно разясни всички мерки, по които заведенията за хранене и местата за настаняване работят. По думите му бизнесът оказва пълно съдействие, осъзнавайки, че именно сигурността на региона би довела туристи това лято на българското море.

„Имаме една от най-добре работещите Регионални здравни инспекции и много активни общински щабове. Мерките по отношение на карантината са много строги, полицията оказва стриктен контрол и това помага за превенцията. Туристическият бранш работи по строг протокол, нужните мерки са разписани, един вид обучение, с което всеки собственик повишава сигурността на своя обект.“ – допълни Чолаков по време на срещата. Той подчерта предимствата на българското Черноморие, богатата културна програма и възможностите за разнообразни форми на туризъм.

Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество в сферата на културата и инвестициите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви