Откакто влезе на пазара на стрийминг услугите, Apple определено демонстрира, че не иска да играе на дребно. Продукциите на Apple TV+ досега са впечатляващи, но тепърва се задава това, което ще бъде черешката на тортата – „Фондацията“ (Foundation) по едноименната творба на писателя-фантаст Айзък Азимов.

А сега виждаме и първия трейлър за този нов сериал, който се очаква да излезе през 2021 г.

Както се посочва и в началото на самия клип, от 50 години насам Холивуд търси начин как да адаптира тази величествена творба на Азимов за екран – било то като филм, сериал или дори добра радио пиеса. Въпросът е, че тук става въпрос за доста специфично произведение – сбор от разкази, простиращи се през вековете, обединени единствено от темата за науката „психоистория“ на учения Хари Селдън, която позволява да се предскаже бъдещето на човечеството. Бъдеще, което може да не е така розово, както им се иска на управниците…

Тези отделни разкази най-често са лишени от големи битки или екшън, като водещо при тях е философията на ненасилие, дипломатическите маневри и математически издържаните предсказания на Селдън.

Затова и няма как да очакваме, че новото шоу на Apple TV+ ще се придържа стриктно към книгите. Това, което обаче виждаме от този първи трейлър, изглежда впечатляващо.

webcafe.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви