Бургаските колоездачи с отличен старт
Бургаските колоездачи с отличен старт

Отличен старт записаха бургаските колоездачи в първото си официално състезание след ограниченията в спорта, въведени заради вируса К-19.

В надпреварата за Купа Долчини 2020, участие в която взеха над 200 състезатели от България и Сърбия, младите представители на КК „Черноморец” спечелиха призови места.

При юноши младша възраст Веселин Георгиев се класира седми в Изкачването на Витоша /21 км/. И трите медала тук печелят сърби, чиято класа е била в пъти по-голяма от на родните ни състезатели, сподели треньорът на бургазлии Тодор Ангелов.

В дисциплината колокритериум „Южен парк” Веселин Георгиев завърши на 13 позиция. Стартът е ден след изкачването, поради което нашият колоездач явно не е успял да възстанови, е мнението на треньора.

В същата дисциплина сребърен медал при момчета младша възраст /11-12 г./ извоюва Кирил Ибрагимов. Слабо съдийство обаче е ощетило Николай Мищенко, който финишира на четвърта позиция.

В старшата възраст – 13-14 г. момчета, Дмитрий Янев се окичи с бронза. От 41 колоездачи места в десетката заеха Антоний Христов и Димитър Матеев. Във втората десетка завършиха Петя Петрова, Игор и шестгодишният Савва Мищенко.

Изкачването на Витоша и критериум „Южния парк” от Купа Долчини е състезание за мъже Елит, Мастърс, момчета младша и момичета, момчета старша и момичета, юноши младша и старша.

В тазгодишното издание участие взеха над 200 участници от България и съседна Сърбия.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви