Не виждам скоро да има руски туристи към България. Путин ги съветва да не ходят никъде. Това каза народният представител на „БСП за България“ Петър Кънев на брифинг в Бургас, на които присъстваха и неговите съпартийци от левицата Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Стоянов.

Депутатът поясни, че по негово информация в самата Русия също има слаб туристопоток, като близо три пъти по-малко са били записванията за почивка в Крим Крим.

Руснаците се страхуват да излизат. Самият проблем според мен е психологически. Такава криза не сме имали в историята. Скъса се цялата производствена верига. Посланикът на Беларус и аз проведохме разговор, в който ми каза, че Турция от 1 юли отваря границата за туристи от страната му. Лично попитах министър Ангелкова какво правим с туристите от Русия, Украйна и Беларус. Само от Беларус имаме 80 000 туристи, от Русия 400 000-500 000, от Украйна 250 000. Това са хора, които и могат да харчат. Тя ми отговори, че се чака решение от Брюксел как да процедираме„, поясни Кънев.

Депутатът Николай Тишев допълни, че няма как по Черноморието ни да очакваме туристи от Русия, Украйна и Беларус, защото има 14-дневна карантина за техните граждани.

Народните представители от левицата не пропуснаха да коментират и темата за вече добилото скандалност строителство на Алепу.

Под формата на укрепително съоръжение се прави хотелски комплекс. Институциите в Бургас се правят, че не забелязват случващото се. РДНСК казват, че всичко е наред. Не можем да твърдим дали съоръжението е законно или не, защото си има документи. Изумен съм, че от една най-богатите общини в страната – Созопол, е докарана до фалит от управлението на Панайто Рейзи. На Алепу явно е готвено голямо строителство, но по документи всичко е чисто. Държавата, ако има желание, ще намери решение„, каза Кънев.

Възможно е да се окаже, че съоръжението не е трябвало да го има и да бъде съборено. Както преди години се събаряха етажи в Несебър„, допълни Тодор Байчев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви