Сцената на Летен театър не бива да се ползва безвъзмездно

Община Бургас изказва искрена благодарност на всички автори на песни, които заявиха своето желание и готовност да участват в конкурса „Бургас и морето“ тази година. До края на обявения срок за подаване на документи – 15 юни, постъпиха 32 предложения. За съжаление, броят им е твърде малък и това ограничи работата на подборната комисия, която има отговорността да избере 14 песни (12 финалисти и две резерви).

Предизвикателствата, пред които ни изправи пандемията, както и ограничените възможности за контакти и нормален работен процес, оказаха своето влияние и върху създаването на авторски песни. Община Бургас оценява високо труда на всеки един участник в конкурса. Затова всички постъпили заявления от автори, които решат да не популяризират новите си песни тази година и декларират своето желание, автоматично ще бъдат прехвърлени за подбор за участие в изданието през 2021 г.

„Бургас и морето“ не е просто съревнование за песен, а форум, посветен на красивата българска музика. През всичките години на своето съществуване конкурсът доказа своето място в културния живот на национално ниво. Той си спечели вярна публика и направи свои приятели всички талантливи български автори и изпълнители. На всички тях Община Бургас благодари за подкрепата и разбирането. Ще се видим догодина и дано тогава единствените извънредности бъдат необичайно повишеното настроение и споделеното удоволствие!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви