Завърналият се в професионалната втора футболна лига „Созопол” има подсигурен бюджет, но през предстоящото първенство на клуба ще му бъде трудно, заяви изпълнителният директор на „небесносините” Румен Димов.

Според него финансовата криза, обхванала бизнеса в резултата от К-19, тепърва ще се усеща все по-осезаемо и ще окаже своето влияние върху всички сектори от живота.

В това трудно време, хората които се грижат за отбора в лицето на община Созопол и на нашия президент, сме ежедневно в разговори. По тяхно мнение бюджетът на клуба е подсигурен. Да, трудно ще бъде, но имаме уверението че ще се справим. Проблеми няма да има, но ще бъде трудно, както при всеки един футболен клуб, предполагам, в тези трудни времена. Винаги сме се справяли и, по мое мнение, тази година ще се справим. Ще бъдем един от добрите отбори в групата”, каза Димов.

„Целите ни във Втора лига са добро представяне и прилично класиране за нашия отбор – между шесто и десето място. Мисля, че ще има два-три фаворита, другите ще се борим за оцеляване в групата, която се очертава да е тежка”, разкри целите на отбора в предстоящия шампионат.

Когато правихме селекцията за този сезон, тя беше строго начертана. Идеята на спортно-техническия щаб е отборът да бъде изключително стабилен. В средата и във фаза защита отборът да включва опитни футболисти, а в атака, където успяхме да привлечем изключително бързи, динамични футболисти, да се работи на скорост.
Осемте новопривлечени са достатъчно опитни. Една от моите идеи, а и на колегите, е да направим нещо, което аз доста харесвам. В състава, който ще видим през новия сезон, ще има изключително опитни футболисти между 30-33 г. и същевременно много млади футболисти. Идеята е младите да работят за себе си и да се развива, а опитният да ни даде сигурността, за да могат младите да се развиват”, сподели още Румен Димов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви