Националите ще тренират в София
Националите ще тренират в София

Кристиян Петров от мъжкия отбор на „Нефтохимик 2010” за първи път попадна в състава на националния тим

Играчът на шампиона бе селектиран от старши треньора Силвано Пранди и помощника му и настоящ треньор на бургаския отбор Николай Желязков за лагера на националите. В групата от 17 състезатели влизат още трима състезател на „Нефтохимик”. Това са Илия Петков и Георги Братоев, както и георги Петров, който от новия сезон ще играе за френския „Шомон”.

Съставът:

Разпределители: Георги Братоев, Георги Сеганов, Владимир Станков; Диагонали: Цветан Соколов, Велизар Чернокожев; Посрещачи: Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Георги Петров, Аспарух Аспарухов, Гордан Люцканов; Центрове: Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Красимир Георгиев, Илия Петков, Мартин Кръстев; Либеро: Петър Каракашев, Кристиян Петров.

Мъжкият национален отбор по волейбол ще се събере на лагер, въпреки че няма да има официални мачове през тази година

Националите ще тренират в София между 22 юни и 15 август. При събирането на отбора ще бъдат направени тестове за Covid-19 на всички играчи и служебни лица. Ако всички са отрицателни, още във вторник ще стартират заниманията. По програма през първите две седмици ще се наблегне само на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Самият Пранди пристига в София на 5 юли и на следващия ден ще изведе тима на първа волейболна тренировка в зала „Христо Ботев”.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви