Правила против целулит
Правила против целулит

Вместо да повтаряме всички изтъркани съвети, предлагаме тези няколко стъпки за по-малко видим целулит.

Стъпка 1: Започнете деня си със сухо четкане

Това ще помогне да стимулираме кръвообръщението, да ексфолираме кожата, което следователно ще направи целулитът по-трудно забележим. Според проучванията рано сутрин след ставането е най-доброто време за тази процедура.

Стъпка 2: Хидратация отвътре и отвън

Веднага след четкането нанесете хидратиращ крем върху тялото си и през останалата част на деня се опитвайте да пиете възможно най-много вода.

Стъпка 3: Хапвайте по-малко сол

Тя е главният виновник за задържането на водата, заедно с пържените храни, затова намалете техния прием, ако не завинаги, то поне за следващите няколко дни. Фокусирайте се върху храни с високо съдържание на антиоксиданти и вода като ягодите, краставиците и доматите.

Стъпка 4: Тренировка

Да, за съжаление, няма как да ни се размине и тренировката. Препоръчваме ви да започнете с няколко упражнения с тежести, после да преминете към кардио и да разпуснете с разтягания.

Стъпка 5: Foam roller

Този достъпен фитнес уред ще ни е от полза не само, за да смекчи мускулната болка на другия ден, но и ще замени антицелулитните масажи. Ако не разполагате с такъв, разбира се, можете да пропуснете тази стъпка.

Стъпка 6: Гореща вана

След тренировката се поглезете с топла вана с есенциални масла и сол – така ще хидратирате кожата и ще позволите на порите да се отворят в подготовка за следващата терапия.

Стъпка 7: Ексфолиране с кафе

Кафето е най-голям помощник в борбата с целулита, защото влияе на кожата ни благоприятно и ни помага да се отървем от излишната вода. Същевременно премахва мъртвата кожа и подхранва. Можете да си направите домашен ексфолиант, като смесите кафе с лъжица кокосово масло.

Стъпка 8: Хладък душ

Промяната в температурата ще активира тялото и метаболизма, което ще подейства благоприятно на кожата.

Стъпка 9: Антицелулитен масаж

И тук идва моментът на продуктите, които са създадени, за да ни помогнат да премахнем ефекта на портокаловата кожа. След ексфолирането и всички стъпки преди него те ще действат още по-благоприятно.

Важно е да не бързате да се пъхате пак под душа, за да премахнете крема, а да го оставите да подейства няколко часа. Ако имате възможност, сложете пола или рокля, която да предотврати залепването на дрехите по кожата, което ще отнеме част от продукта.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви