Плувците на ОДМВР-Бургас
Плувците на ОДМВР-Бургас

Отборът на ОДМВР – Бургас се окичи с лентата на първите подгласници в приключилия преди дни във Варна Републикански шампионат по плуване за служители на МВР

За бургаския екип – „Св. Никола”, включващ седем служители / петима от ОДМВР – Бургас, един служител от „Гранична полиция” и един на „Комуникационни и информационни системи„/ победата е повече от заслужена – в шампионата състезателите завоюваха общо 44 медали – 10 златни, 23 сребърни и 11 бронзови отличия от различните дисциплини – „Петдесет и сто свободен стил”, „Петдесет и сто – бруст”, „Петдесет бътерфлай”, „Петдесет гръб” и др.

Под ръководството на капитана – старши полицай Кирил Ватев – сектор „Охранителна полиция” при Второ Районно управление – Бургас призьорите ще продължат с усилените тренировки за да могат при следващ двубой да детронират победителите от сегашния турнир – отбора на Академия на МВР. Любопитна подробност е, че в отбора на Академията се състезават и три бургаски надежди – в момента курсанти, които до няколко месеца ще започнат работа в ОДМВР – Бургас, като подкрепят опитни плувци от сегашния отбор на крайморската дирекция.

В престижното републиканско състезание се включиха общо 69 служители от девет областни дирекции и Академия на МВР в различните й профили

Ръководителят на групата – старши полицай Кирил Ватев спечели общо 10 медала, от които седем златни. Два златни метала завоюва и младши експерт Петко Жерков от Районно управление – Поморие, златен медал спечели и старши разследващ полицай Мариета Варсанова – Димитрова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви