Счупените пейки още не са възстановени
Счупените пейки още не са възстановени

В какви срокове се предвижда възстановяване на пейките в парковото пространство зад блокове 126, 127 и 128 в ж.к. „Меден рудник“?

 

Фасадата на пенсионерския клуб е в окаяно състояние
Фасадата на пенсионерския клуб е в окаяно състояние

Това питане отправя председателят на групата общински съветници на БСП Живко Господинов към кмета на Община Бургас. При срещата му с жители на комплекса хората са обяснили, че

заради кризата с разпространението на COVID-19, в посоченото парково пространство са били демонтирани дървените части на пейките, които и до днес не са възстановени. Също така в посочения район се намира и пенсионерски клуб „Демокрация“, фасадата на който е засегната от вандалските прояви на младежи, посещаващи парка.

Детската прощадка е разбита
Детската площадка е разбита

По време на срещата хората са споделили още, че в парка е изградена сравнително нова детска площадка, както и спортна площадка. Те обаче са станали жертва на вандалски актове. По думите на гражданите, те остават без никакви последици.

Във връзка с това Господинов задава и въпросите: „Има ли предприети мероприятия относно разпознаване на лицата, извършили вандалските актове в парка?; Какви мерки ще предприеме Общината за опазване на общинската собственост?“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви