Новите попълнения на ФК Созопол
Новите попълнения на ФК Созопол

На нито един футболист няма да бъде направен компромис по време на първия етап от лятната подготовка на „Созопол”. Това важи дори и за новодошлите, заяви старши треньорът на „небесносините” Маргарит Димов.

„Казал съм на всички, дал съм им срок от две седмици, през който първо ще имаме двустранни игри и след това две контроли и на 30 юни ще определим групата, с която ще започнем първенството. Но на всеки ще дам шанс, който заслужи. На никого няма да правя компромис. Дори защо да не освободя и някой от новодошлите, ако не ми харесва как работи и как се представя през тези 14 дни? Мога и от тях да се лиша”, беше категоричен Маргарит Димов още на първата тренировка.

Освен двамата напуснали до момента – централният нападател Борислав Хаджиев и третият вратар Влади Великин, ще има още, защото групата е доста голяма – 26 души. Поне четирима със сигурност ще бъдат освободени, за да се сведе бройката до 22-23 футболисти, каза Димов.

За новия сезон наставникът ще разчита на момчетата, които с играта си изведоха „Созопол” на първото място в класирането на Трета югоизточна група.

„Гръбнакът на отбора ще е този от трета лига. Имам голямо доверие на повечето момчета. Не съм ги взел да вкарат отбора във втора и след това да ги освободим и пак да ходят да играят в трета лига. Напротив, аз искам да покажем, че с работа, с труд всеки един футболист може да играе от трета във втора лига. А не както някои колеги правят – като дойде време да сменят целия отбор. Има такива футболисти, които на всеки шест месеца си сменят отборите и ходят от отборче на отборче. Аз такива футболисти не искам”, каза Димов.

Окончателно групата на „Созопол” за сезон 2020/2021 ще бъде определена на 30 юни.

По предварително изготвената програма за подготовка, първата контрола на „Созопол” е на 24 юни срещу „Спартак” /Варна/. Втората проверка е срещу „Добруджа” на 27-и.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви