Черноморец завърши четвърти в групата
Черноморец завърши четвърти в групата

Бургаският „Черноморец” се надява да получи покана от БФС за промоция във Втора лига, но това засега остава само празна надежда

Причината е, че „акулите” завършиха четвърти в класирането на Трета югоизточна група, а още четири клуба с по-предно класиране чакат на опашката.

След 19 изиграни кръга от общо 34 за сезон 2019/2020 първенството бе прекъснато заради коронавируса. Лидерът на югоизток „Созопол” вече зае своето място във Втора лига напълно заслужено.

Готовност за участие във втория ешелон имат „Вихрен” /Сандански/, „Септември” /Симитли/ и „Спортист” /Своге/ от югозападната група, и „Марица” /Пловдив/, който завърши на трето място в югоизточната група.

С оглед равнопоставеността от БФС са обсъждали вариант за два баража, за които ще се тегли жребий и победителите в тях да влязат във Втора лига, пише Тема Спорт. Въпросните плейофи е възможно да се изиграят преди старта на новия сезон във втора дивизия – 24 юли (четвъртък), за да имат 4 отбора време за подготовка.

За целта в началото на юли е планирано заседание на Изпълкома, на което да се вземе официално решение за Втора лига

Почти сигурно тогава ще бъде обявена и новата дата за конгреса на БФС, който трябваше да е на 7 юни, но заради коронавируса бе отложен. Според запознати възможната нова дата ще е през октомври.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви