Не носете официални обунки с къси панталони
Не носете официални обунки с къси панталони

Плажна рокля в града

Рокля от тънка трикотажна материя е подходящ избор за лятната ти почивка. В градски условия такъв тоалет изглежда евтино и неумастно. Разтеглената дълга тениска е по-добре да замениш с едноцветна риза0рокля от лен или памук. Ще постигнеш не само стилен образ, но и ще ти е комфортно.

Дълга пола с маратонки и чорапи

Ако до този момент не си носила пола с маратонки и си решила да се впишеш в този моден тренд, то първата ти работа е да обърнеш внимание на чорапите. Идеята е те изобщо да не се виждат, защото дългите чорапи създават допълнителна хоризонтална линия, която те прави по-ниска и нарушава пропорциите. Важно е да изглеждаш хармонично, все пак, нали?

Безформена къса блузка

Желанието да подчертаеш талията по нестандартен начин може да се превърне в истински провал. Подбирайки горната част на пола с висока талия, избягвай къси блузи и тениски с квадратна кройка. Тук работи простата геометрия – ширината на талията става равна на ширината на раменете. Да спаси този твой вид може загащената обикновена бяла блуза или тениска.

Прозрачни тъкани

Дрехите от тънки тъкани е важно да проверяваш при добро осветление, иначе рискуваш да покажеш на целия свят това, което трябва да остане скрито зад кадър. Не забравяй, че в пробните не можеш да уловиш всички детайли. Но вкъщи, преди да излезеш на улицата, задължително провери колко прозрачна е новата ти придобивка, заставайки близо до прозореца. Ако наблизо нямаш огледало, направи си снимка – това ще ти помогне да оцениш правилно тоалета.

Официални обувки с къси панталонки

Помисли десет пъти, преди да миксираш различни стилове. Да, това е на мода, но всеки стил си има своите рамки и закони. Високите токчета, които идеално биха подхождали на вечерната ти рокля, правят гръндж стила абсолютно нелеп. В този случай е по-добре да поддържаш „разхлабено настроение“ на дрехите и да добавиш протрити черни кецове.

cosmopolitan.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви