ФК Созопол е против проекта на Валери Симеонов
ФК Созопол е против проекта на Валери Симеонов

ФК „Созопол” се присъедини към футболните клубове в България и излезе с позиция във връзка с промените в Закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов в Народното събрание на 4 юни 2020 г.

От клуба се надяват законопроектът да бъде преразгледан в тази си част от закона, за да може „небесносините” да бъдат представителите на Южното Черноморие на България в българския професионален футбол

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

„Уважаеми небесносини привърженици и приятели на ФК Созопол и футбола в България,

Искаме да изразим нашата позиция във връзка със Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта, № 054-01-50, внесен в Народното събрание на 04.06.2020г. от Валери Симеонов и да апелираме към преосмисляне на планираното изменение.

В законопроекта се предлага създаване на ал.4 в чл.4, която най-общо казано би довела до затварянето на всички игрални зали и до прекратяването на тяхната дейност. Всички ние знаем, че организаторите на хазартни игри са основни рекламодатели и спонсори на българските спортни клубове, както е и в случая с нашия клуб.

Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Приходите от букмейкърските компании са едно от основните пера в нашия бюджет. Благодарение на средствата от Община, ТВ права, и подобни спонсори ние формираме своя бюджет. Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България.

Спонсорски средства са от съществено значение за нашия клуб и без тях, поддържането на Арена Созопол, ДЮШ, постигането на резултати и като цяло живота на клуба са сериозно застрашени.

ФК Созопол е професионален футболен клуб и в него освен първия отбор тренират и над сто деца в академията на клуба и не искаме да ги лишаваме от по добри условия.
Желаем и се надяваме, законопроектът да бъде преразгледан в тази си част от закона, за да може ФК Созопол да бъде представителят на Южното Черноморие на България в българския професионален футбол!

С уважение,
Ръководството на ФК Созопол”

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви