Президентът на САЩ Доналд Тръмп, заяви пред випусници на военната академия “Уест пойнт”, че тяхната задача е да защитават „жизненоважните интереси на Америка“, а не да водят “безкрайни войни” в далечни земи.

“Завършваме ерата на безкрайните войни. Не е задължение на американските войски да разрешават стари конфликти в далечни земи. Ние не сме полицаите по света. Но нека враговете ни да са наясно: ако нашият народ е застрашен, никога няма да се колебаем да действаме. И когато се сражаваме, отсега нататък ще се сражаваме само за победа”, каза той, цитиран от БНР.

В словото си президентът бегло докосна темата за расовата несправедливост в САЩ, като каза, че завършващите кадети са пример за пъстротата на Америка.

Тръмп се похвали и с нарастващата военна мощ на страната, като каза, че САЩ разработват хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с точност до 36 сантиметра отклонение. Според него, това ще бъде „най-бързата ракета в света“.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви