Поресната скулптура на пристанищетои
Тетраподът ще отразява светлините на града

Пластиката на „Тетрапод“ е последната пета скулптора, създадена по време на „Симпозиум по скулптура за градска среда“, организиран от Община Бургас през 2019г.

Тогава пространството около Конгресния център не беше достъпно поради ремонтни дейности и монтажът се отложи. Сега скулптурата заема своето място, откъдето ще привлича погледите на минувачи.

Той отразява слънчевите лъчи и нощните светлини на града. Скоро към конструкцията ще бъде монтирано и допълнително осветление.

Арт проектите от Симпозиума по скулптура за градска среда Бургас 2019 са избрани от жури в състав арх. Веселина Илиева – по това време главен архитект на Община Бургас, проф. Георги Янков – по това време директор Национална художествена академия – Филиал Бургас, Георги Динев – директор на БХГ „Петко Задгорски“, Николай Дубаров – главен художник на Община Бургас, Николай Колязов – член на Съюза на българските художници, сектор скулптура.

Всички проекти отговарят на предварително зададените цели и критерии на симпозиума – да бъдат създадени скулптури, подходящи за поставяне в градска среда, изработени от траен, класически и/или съвременен материал.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви