Валентин Златев отговори на нападките

Валентин Златев изпрати позиция до медиите и определи като преминаване на всички граници „многобройните злоупотреби“ с името му

Преди дни стана ясно, че Златев е призован да даде свидетелски показания в прокуратурата, но от държавното обвинение не са разкрили подробности. В същото време представители на ГЕРБ публично оповестиха, че „е имало среща на Корнелия Нинова с Васил Божков и Валентин Златев“ и посъветваха журналистите да питат какво е говорено на нея.

Преди дни зам.-председателят на Народното събрание и бивш вицепремиер Валери Симеонов заяви, че Златев „би трябвало да е следващият“ (разследван олигарх след Арабаджиеви, Стайков, Васил Божков).

„Валентин Златев извършва необезпокоявано своята дейност, която представлява нищо друго, освен монопол на пазара на горивата. Създал си е присъдружната съответно асоциацията на разпространители на горива. Превърнал се е в едва ли не в единствения партньор на управляващите. Със закона от преди две години и половина се опитаха да разчистят изцяло пазара от дребните търговци, от дребните бензиностанции в малките населени места“, заяви Симеонов пред БНТ.

Бизнесменът Валентин Златев изпрати отворено писмо до медиите, свързано с обвиненията от последните дни срещу него

Припомняме, че той получи призовка от прокуратурата като свидетел и се очаква да се яви там на 22 юни в 10:30 часа.

Ето какво пише Валентин Златев:

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

1. Никога не съм участвал в разговор между Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.

2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони.

Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.

3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона. С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми.

Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.

Валентин Златев

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви