Английски, немски и полски авиокомпании отложили полетите си
Английски, немски и полски авиокомпании отложили полетите си

150 чартърни полета до бургаското летище са били отложени само за ден. Това разкри кметът на Бургас Димитър Николов.

Проведох разговор с ръководството на бургаското летище. Може би повлияни от нарастването на заболелите с коронавирус в страната през последните дни, вече се започна отново масово канцелиране на полети. Днес са били спрени нови 150 полета до Бургас през юли. Един от най-големите оператори, с който работим – английска авиокомпания, отложи старта на сезона от 1 юли за 15 юли. Немски и полски авиокомпании също отложиха с по около десет дни полетите си„, каза Николов.

Той сподели, че очакванията от преди няколко седмици за чартърни полети с туристи от 15 юни, вероятно ще се удължат с още десет дни.

Това допълнително поставя на по-голямо изпитание всички работещи в туристическия сектор. Призоваваме всички да са наясно, че опасността не е преминала и хората да спазват всички мерки заложени в заповедта на Министерство на здравеопазването„, сподели още кметът.

1 КОМЕНТАР

  1. Не лъжете хората! Английския туроператор Jet2, още преди седмица отложиха програмата си за 15 юли и то заради 14 дневната карантина, която им налагат. Полша още отпреди месец са казали, че ще летят извън страната си от юли. Бургаското летище още няма нито един обявен полет, че да има отменени. Не се опитвайте да го препишете на „увеличението“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 × four =